Her til morgen kom jeg til at tænke på morgenmad....nærmere betegnet den danske morgenmad.
Min far har altid sagt at stort set er der kun en ting der er hellig for danskerne; Deres rundstykker Søndag morgen. MEN HVORFOR! Jeg er af den opfattelse at de fleste danskere lever af noget ala cornflakes/havregryn med mælk i hverdagen, og i weekenden skal der være rundstykker på morgenbordet. Men min personlige menning om rundstykker er den at det faktisk er ret ligegyldigt.....! Ikke rigtig franskbrød, ikke rigtigt en bolle, bare en gang kedelig tør luft som er for luftig til at man rigtigt kan smørre den ordentligt, og bestemt ikke har nogen særlig smag. En tom, smagsløs undskyldning for at spise tandsmør. Lysten til at spise pålæg forsvinger nærmest for mig når det er i forbindelse med et rundtstykke. Hvor jeg synes at rugbrød fremhæver og bygger en solid bund for div pålæg, så synes jeg at der skal nærmest overdrevet brug til for at man kan bruge det på et rundstykke, sådan at det ikke forsvinder i et smagsløst vattæppe af bagt hvedemel og blå birkes.
Når man ser rejseprogrammer blir man virkelig misundelig på andre landes morgenmadskultur. Ikke fordi english breakfast tiltaler mig sådan helt utroligt med mindre det er i forbindelse med tømmermænd;) Nej jeg tænker især på den asiatiske model. Som regel ris af en eller afstøbning, kogt, stegt eller som grød ofte serveret med grøntsager, og æg og til tider chili. Et formfuldendt måltid der (uden at have super meget forstand på ernæring) ruster dig bedre til en lang dag og forsyner dig med både kulhydrater og protein.
Nu hvor jeg har nævnt æg i den asiatiske morgenmad, skal der siges at ethvert morgenbord med æg er fantastisk, intet mindre. Om det er kogt, pocheret, spejlet eller som røreæg, så synes jeg at æg altid bør indgå. Måske det faktisk kan redde et rundstykke hvis man kommer røreæg med masser af smør og fløde på? Helt sikkert.... men skive ristet frankbrød er at foretrække for mig....især hvis det er smørristet;)
På mit arbejde består min morgenmad som regel af den franske model: En croissant og en stærk kop kaffe ofte ledsaget af dagens avis. Ikke noget som er særligt nærende eller spændende men, noget jeg stadig ser som et bedre alternativ til rundstyker;) Men nu er alle mine ideer opbygget på mit eget syn på morgenmad, og alle har jo forskellige holdninger og vaner. Og hvis du er uenig så meld det endelig ud:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar