I weekenden besøgte jeg min svigerfamilie nordvest på. De har det flotteste paradisæble træ i deres baghave og straks kan man at det kilder helt ud fingrene, for at komme til at lave en paradisæble-gele. Og som de rare mennesker mine svigerforældre er fik jeg lov til at koge en kæmpe portion.
Hvis man ikke kender paradisæbler kan de måske forveksles med små kirsebær. De har samme form som æbler dog helt bitte små og kan sjældent anbefales at spise rå da de ofte er utroligt sure. Men som gele fungere de fantastisk.
Når man laver gele vil jeg anbefale at man går efter denne metode:
- 1 del sukker
- 2 dele paradis æbler
- 4 dele vand
- Evt. en anelse atamon
Æblerne vaskes og kommes i en stor gryde med resten. De bringes i kog og små koger indtil vandstanden ligger en smule under æblerne, altså så der er mindre vand end æbler. Husk at smage på geléen inden du sigter den. Ikke alle æbler er lige sure og har ikke samme pektin indhold så husk at smage om du synes der skal mere sukker i. Dryp en smule at geléen på en kold tallerken og stil den på køl i 1 minut. Der vil du se om geléen har kogt nok eller om den skal reducere mere. Når du har ønsket sødme og konsistens sigtes geléen og kommes i skoldede, atamon skyllede glas. Det holder lang tid og passer fx godt på morgenmadsbordet, vildt og div kageprojekter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar