lørdag den 14. januar 2012

nerver før dm!

Sidder her aftenen før på tyrstrup kro aftenen før semifinalen.

For at gennemgå hvad det handler om:

For at kvalificere sig til dm skal man indsende opskrift og billeder af to retter med forvalgte ingredienser. i år stod opgaven på en kold forret med svinekæbe og pære og en hovederet med jomfruhummer, fennikel og dansk korn.

Herefter udvælger et dommerpanel udvalgt af horesta 20 der skal gå videre til semifinalen i odense.

Her lyder opgaven på at man møder op. Man får udleveret en råvare kurv med ting som skal indgå i en hovederet. Sidste år var det fx havtaske, skærising, kammusling, jomfruhummer og kastanie. Desuden er der et bord med andre råvare til fri afbenyttelse.  Man har 2 timer til at færdiggøre 5 tallerkener til dommerpanelt og skue.

Men hvad får man? Blir det fisk igen i år? Ku de finde på at give os lam? SÅ SIG DET DOG FOR HELVEDE! Al forberedelse sker derfor efter bedste gætværk...eller SWAG (Scientific wild ass guess)!

Men her blir lagt et par billeder op fra min kvalifikation.

Forret: "sylte" af confiteret gris i lag med pære i egen gele, Sprøde grisekæber, rå pære, Frossen surmælk fra sønderjylland i marineret pære samt dild vinagrette med sønderjysk øl

Hovederet: Stegte jomfruhummerhaler, confiteret brissel, fennikel/hummer bouillion, marineret fennikel m. vanillje og nollyprat, pommes fondant, stegt skorzonerod, cremet perlebyg samt tapioka caviar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar